ПРАЗНИЦИ В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ
КАЗАНЛЪК 30. август – 2.септември, 2018

CELEBRATIONS IN THE VALLEY OF THE THRAKIAN KINGS
KAZANLAK 30.August – 2. September

Задават се Празниците в Долината на тракийските царе и Винарска изба Рупел ще вземе участие за втора поредна година в изложението с конкурсен характер „Виното на траките“. На 31 август /петък/ от 19.00 часа, отново при Тракийската гробница ще се представят и дегустират български вина и деликатеси. Изложението ще можете да посетите и на 01.септември.

В Казанлък ни очаква и много разнообразна програма от 30 август до 2 септември.
На 29.08. /сряда/ се открива изложбата на Мария Пискова, Мариела Попова, Дилян Бакалски, Нено Бакалски, Милен Иванов, Димо Димов и Елеонора Атанасова „Долината на тракийските царе“ в Културноинформационен център „Искра“ 4 от 18.00 часа.

На 30 август /четвъртък/ предстои откриването на IV Национален джаз фест – Казанлък 2018 с концерт на джаз формация „X-KEY“ от 20.00 часа при Тракийската гробница в парк „Тюлбе“. В програмата на феста през дните на фестивала са включени още изпълнения на SO NICE – SOUTH JAZZ, Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, вокални джаз формации.

Отново в четвъртък в Музея на фотографията ще се състоят две събития – JAZZ KIDS – концертна програма с участието на ученици от НМУ „Христина Морфова“ – Стара Загора от 17.00 часа и Клуб „Киномания“ – Представяне на музикалния филм „Born to be blue“ от 22.00 часа.

Официалното откриване на Празниците в Долината на тракийските царе ще се състои в петък /31.08/ от 20.00 часа при Тракийската гробница в парк „Тюлбе“, когато ще бъде връчена и наградата „Проф. Александър Фол“, след която ще можете да наблюдавате спектакъл-ритуал на Общински театър „Л. Кабакчиев“ Казанлък „Мистериите на траките“. Тържествата по откриването ще продължат с Националния джаз фестивал и концерт на „JAZZ CATS“.

Преди официалната част в петък/31 август/ от 19.00 часа, отново при Тракийската гробница, ще бъде открито изложението с конкурсен характер „В. Изложението ще можете да посетите и на 01.09.иното на траките“ – представяне на български вина и деликатеси, които освен демонстрирани, ще могат да бъдат и дегустирани.

В Художествената галерия-Казанлък от 18.00 часа ще се открие „Следи“ – изложба живопис на художника Валентин Асенов – Хъкъла, последвана от концерт на вокален ансамбъл „Спектрум“.
По-рано същия ден /петък/ в Културноинформационен център „Искра“ 4 от 13.30 часа ще се открие Националната научна конференция „Проблеми иизследвания на тракийскта култура“, която ще се провежда в дните 31.08-01.09.

Част от платените събития в програмата включват „Тракийски сървайвър-разходка във времето“ – състезание-игра за възрастни, снимки в тракийско облекло, Детско пътешествие в света на траките – разходка с влакче, игри и награди; „По стъпките на траките“ – поход на мълчанието до Мегалита, както и конна езда.
В рамките на Празниците ще се проведат и Национален конкурс „Траките“, както и мултимедиен арт фест „Докоснати от древността 2018“.